Tervetuloa seuraamaan elämäämme Norjan Lapissa:)

Tervetuloa seuraamaan lapsiperheemme paluumuuttoa Suomeen.
Vietimme 3 vuotta Pohjois-Norjassa ja nyt yritämme päästä takaisin tähän etelän hektiseen elämäntyyliin:)
Kasvukipuja, sisustusta ja ihan normaalia lapsiperhearkea.

keskiviikko 27. helmikuuta 2013

Ihanat vohvelit...



Maanantaina alkoi dietti ja tiistaina täällä vietettiin vohvelibileitä:)
Kuulun siihen ihanaa rotuun joka ei laihdu edes vatsataudin aikana!
Ja mittari tuli täyteen. Mutta Oskari on viikonlopusta asti toitottanut, 
miten hän haluaisi paistaa vohveleita. No kaapissa ei ollut tarvikkeita,
joten oli helppo skipata tämä mieliteko. Mutta eilen hän oli niin
päättäväinen, että minun oli pakko lähteä kauppaan.

Hän kaivoi reseptin esiin meidän Kodin keittokirjasta.
Tuo kirja on muuten hyvä, suosittelen joka kotitalouteen.
Etusivulta paljastuu, että kirja on tullut meille anopilta jouluna 2000:)
On tainnut anoppi olla huolissaan miniän ruoanlaittotaidoista:)

En ole mikään vohvelifani vaikka kaikesta makeasta tykkäänkin. 
Norjassahan vohvelit ovat perinneruokaa.. niitä saa joka paikassa.
Kahviloissa on aina tuoreita vohveleita. Samoin myyjäisissä, hiihtomajoilla jne.
Päälle laitetaan hilloa, ruskeaa vuohenjuustoa (brunost) tai rømmeä eli 
sellaista kermaviilin tapaista herkkua. 

Mutta nämä olivat ehdottomasti parhaita saamiani vohveleita.
Eikä ihme.. taikina sisälsi 4dl kuohukermaa:)
Mutta siis nämä olivat ihan tosi tosi hyviä. 
Maistoin niitä kerman ja hillon kanssa, mutta totesin,
että taikina on niin onnistunut, että ne olivat parhaita ihan paljaaltaan 
kun ripotteli päälle ihan vähän sokeria. 
Eli ottakaa talteen maailman parhaiden vohveleiden ohje tästä:

Rapeat vohvelit (ja ne oli oikeasti rapeita):

2,5dl jääkylmää vettä
3,25 dl vehnäjauhoja
1/4 tl suolaa
4dl kuohukermaa

Vatkaa vesi,jauhot ja suola tasaiseksi taikinaksi.
Sekoita joukkoon varovasti kovaksi vatkattu kerma.

NAM:)




14 kommenttia:

  1. Hieman tyhmempi kysymys seuraavaksi, tarkoittaako tuo kovaksi vatkattu kerma siis ihan kermavaahtoa vai jotain muuta? :D

    P.S. Löysin blogisi muutama kuukausi sitten, ja sen jälkeen on tullut seurailtua ahkerasti. Tykkään kovasti! :)

    T. Audrey

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Juu siis ihan kermavaahtoa:) Varovasti sekoitetaan muiden ainesten joukkoon. Ihan kevyt juttu;)
      Kiva kun jaksat seurailla:)

      Poista
  2. Nams. Mun on tehnyt mieli vohveleita varmaan jo puolen vuotta, mutta kun ei ole vohvelirautaa. Pitää varmaan ostaa sellainen, niin saisin tämän himon laantumaan. :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Joo se on ihme kun jonkun ällin saa niin se ei unohdu ennen kuin sitä saa... eli suosittelen. Vohvelirauta ostoksille (tai kysele tutuilta.. monella varmaan kaapista löytyy eikä ikinä käytä ja on onnellinen jos pääsee eroon) ja viikonloppuna herkuttelemaan:)

      Poista
  3. Laihduttaa taallakin, mutta mitaan ei tapahdu :( Tekee mieli kokeilla tata ohjetta vaikkapa viikonloppuna - varmasti ihania!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. No hyvä kuulla.. että ei kannata laihduttaa jos kerran mitään ei tapahdu;) Kokeilkaa ihmeessä:) Oli niin hyviä!

      Poista
  4. Vooooih, minäkin haluan vohveleita! Ja just niitä rapeita on parhaat! Nomnom! (säästäthän minulle pari? ja kermavaahtoa?;)

    Haleja!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Juuri nämä rapeat on parhaita <3 Menivät jo parempiin suihin:) Mutta lähetän ensi kerralla;)

      Poista
  5. Otatteko vohveliraudan sitten Leville mukaan? Terveisin tiedät kyllä kuka ;-)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ytte:) Mä niin ajattelin sua hiilarihiiri kun söin näitä:) Kyllä Okku osaa tehdä sellaisia herkkuja joista Kaisa-täti tykkää;) Otan otan!

      Poista
  6. Kiitos reseptistä, kokeillaan heti kun muistetaan ostaa kermaa :)

    VastaaPoista