Tervetuloa seuraamaan elämäämme Norjan Lapissa:)

Tervetuloa seuraamaan lapsiperheemme paluumuuttoa Suomeen.
Vietimme 3 vuotta Pohjois-Norjassa ja nyt yritämme päästä takaisin tähän etelän hektiseen elämäntyyliin:)
Kasvukipuja, sisustusta ja ihan normaalia lapsiperhearkea.

keskiviikko 5. joulukuuta 2012

Julekalender 5. luukku

Tänään eräs ystäväni täyttää vuosia ja sen kunniaksi lähdimme keskustaan kahville.
Meillä suomitytöillä on tällainen perinne, että aina kuin joku vanhenee niin sille otetaan;)
Ja sattumalta olemme kaikki syntyneet loppuvuonna eli näitä tekosyitä herkutella on harva se viikko!
Kahvit juotiin ja maailma parannettiin:) Onnea vielä 25v ;)





Melkein aina kun käyn keskustassa käyn tarkistyskäynnillä kirpparilla. 9/10 kerrasta osoittautuu hukkareissuiksi, mutta tänään oli onni puolellani. Tai ehkä on liian aikaista hehkuttaa. Mutta löysin ompelukoneen!!! Se oli muutenkin jo pukin kirjeessä toivomuksena nro 1 ja pukki oli jo kuitannut, että tilaus vastaanotettu. Mutta en voinut jättää tätä konetta... anopin kanssa juuri puhuttiin, että minkälainen koneen tulisi olla niin kuulemma "Singeri ja mitä painavampi sitä parempi". Ja tämä helmi täytti kummatkin kriteerit:) Kunhan tässä talo rauhoittuu niin kaivan koneen esille ja kokeilen. Pitäkää peukkuja. Mä niin tarttisin toimivan ompelukoneen:)






Kirpparin lisäksi keskustassa on yksi kauppa jossa pitää käydä aina kun kylillä pyörii. Siellä on ihania sisustusjuttuja, käsityöjuttuja ja ihania vaatteita. SE on se kauppa, että jos jotain päälle pantavaa meinaa tästä kylästä löytää niin tuo on suunnilleen ainut toivo. Lauantaina on mieheni työpaikan pikkujoulut ja sinne jotain mekkoa haaveilin. Tiedän, että tuo kauppa myy Ko:Ko:n vaatteita. Norjalaista designia. Ihania mekkoja oli tänäänkin, mutta ei ehkä ihan sitä mun mekkoa. Tai yksi olisi ollut, mutta väärässä koossa. Mutta tuli inspis.... jos toi Singeri pelittää niin tämän tyyppisiä vaatteitahan olisi "helppo" tehdä itsekin??!!


8 kommenttia:

  1. Hyvä löytö tuo ompelukone. Peruskaapuja on helppo ommella itse, omilla mausteilla höystettynä. Siitä vaan Singeriä surruuttamaan uuden nurkkauksen uumenissa!

    Kiva syntymäpäiväperiaate/perinne teillä.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Oli kyllä ihana löytö, toivotaan, että pelittää:)
      Olen ihan intona. Ja nyt kun on toi Glottakin. Sen kokoisia vaatteita ompelee hetkessä eikä mee kangasta haaskuun kovin paljoa jos pieleen menee:) Ja jos tulee hyviä niin sama isona... mähän olen ihan yhtä söpö ne päällä kuin tuo pienikin;)

      Poista
  2. Hyvä hyvä! Mäkin liputan Singerin puolesta, vaikka omani onkin uusi malli ja kevyt kanniskella ;) Mutta tollasia rautahökötyksiähän ne koulussakin kässäntunneilla oli ja kyllä pelitti. Nyt sun pitää siis miettiä uusi ykköstoive Pukille :D

    KIvan näkösiä nuo mekot, onko ne villaa?

    Menadilla oli alkanut -50% ale ja tilasin pari juttua Unskille ja sinisen flowery dressin itelleni, vaikken oikein olekaan sininen ihminen. Mut se oli niin raikkaan näköinen :) Loput sitten loppurysäyksestä.
    Titti
    PS. Meillä tuoksuu just lite lanttuloora ja pasteijat, tulipahan tehtyä taas melkoset satsit. Kai se kuvastaa mun ahneutta ;)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Menadillapa hyvinkin, siis Meandilla...

      Poista
    2. Hei noita kirjoitusvirheitä ei kukaan huomaa jos ei ite käräytä itseään:)
      Mäkin just tein ison tilauksen. Olen vähän naftisti ostanut tällä kaudella ja nyt tuolla oli paljon kivaa. Mm. kummilapset tulevat saamaan pehmeitä paketteja:) ja itselleni tilasin sen "top w dragonfly":)
      Oi ihania tuoksuja. siitä tulikin mieleen, et mullahan on kauhea nälkä:) JOulua odotellen:)

      Poista
    3. Niin noi Ko:Kon vaatteet. Ei ole villaa. Toi etummainen tunika mm. ihan trikoota ja mun lemppari oli sellainen ohuesta farkkukankaasta tehty tuniko jossa oli punaiset kantit ja sellaiset pallukat helmassa... näkyy tossa kuvassa 2.

      Poista
  3. Takk <3 25 tuntuu taas ihan mahdolliselta, koska Marja-Liisa oli kysynyt mun pikkusiskolta onko se nuorempi sisko? Joo, onhan se -13 vuotta! Mä aina vaan tykkään Marja-Liisasta enempi:)

    Ja iso JEE Singerille! Mä oon niin kade siitä hienosta säilytyssalkustakin:) -m

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Oi M-L on niin helmi:)
      ps. tossa singerissähän toi kantokassi on se juttu. Siihen ihastuin. Ja se tuoksuu hyvältä. Pelkäsin kun avaan sen, että sieltä pöllähtää sellainen kellarin haju mut ei.. ois kiva tietää kuka mummo tolla on ennen hurruutellut:)

      Poista