Tervetuloa seuraamaan elämäämme Norjan Lapissa:)

Tervetuloa seuraamaan lapsiperheemme paluumuuttoa Suomeen.
Vietimme 3 vuotta Pohjois-Norjassa ja nyt yritämme päästä takaisin tähän etelän hektiseen elämäntyyliin:)
Kasvukipuja, sisustusta ja ihan normaalia lapsiperhearkea.

tiistai 27. marraskuuta 2012

deadline lähestyy

Tulevana viikonloppuna on nyt sitten ne THE myyjäiset! Ollaan marttaystävän kanssa touhuiltu kaikkea pientä pitkin syksyä. Tänään taas tapasimme näissä merkeissä ja myönsimme toisillemme, että kyllä jännittää! On niin vaikeaa arvioida miten paljon myytävää pitää olla, mitä ihmiset ostaa, minkälaisia hintoja pitäisi laittaa jne. Auttakkee! Jos teissä lukijoissa on vastaavan kokeneita niin mielellään otetaan ideoita ja kokemuksia vastaan:)

Meillä on mm. kynttilälyhtyjä, tulitikkurasioita, tonttulakkeja...

koirankeksejä ja itsetehtyä glögiä:)

Olemme kumpikin vähän sellaisia, ettei mitään saisi heittää
roskiin jos sitä voi vielä johonkin käyttää. Eli materiaalit on tyyliin
roskiksesta:) Tyhjiä piltti-ja säilykepurkkeja, kankaat kirpparilta ja 
pitsit kirpparilta jne. Saa nähdä miten paljon nämä norjalaiset meidän
"øko-ajatusta" arvostavat:)


Aamupäivä meni siis marttatuvalla ja kun kotiuduin niin sama meininki jatkui. Paljon on vielä tekemättä ja ns. deadline lähestyy. Myyjäiset ovat siis la ja su, mutta päätimme tänään, että mehän myymme pöydän tyhjäksi jo lauantaina niin ei tarvitse sitten ekaa adventtia ja Glotan 1v synttäreitä myyjäisissä viettää:)

Olemme ilmoittautuneet seuraavana viikonloppuna järjestettäville myyjäisillekin. Nyt katsomme mikä myy ja tuo väliviikko sitten asutaan marttatuvalla ja tehtaillaan lisää (tai juodaan myymättä jääneitä glögejä ja poltellaan kynttilöitä ja itketään) :)

Tämä assistentti ei koskaan lomaile (valitettavasti);)
Hän piirtelee ihan omia kaavojaan...

... ja yrittää hirttäytyä jokaiseen lankarullaan... tai kaulahuiviin, sukkaan
tai mihin vaan minkä voi kaulanympärille kietoa!!


ps. kävimme tänäaamuna valokuvaamossa. Viimeksi kävimme...öö.. 10v sitten kun Oskarista otettiin puolivuotiskuva. Kauhea olo... tuntuu, ettei varmasti yksikään kuva onnistunut ja maksoimme (ison summan) turhasta.. kuvat tulevat 2 viikon päästä. Toivotaan, että siellä olisi edes yksi onnistunut perhepotretti ja yksi onnistunut 1v kuva. Nimittäin tämä on Glotan uusin keksintö:

...todella aito hymy! Näitä hän jakeli kuvaajalle ja näytti
olevan oikein tyytyväinen itseensä!


25 kommenttia:

  1. For et herlig leende!! Bursdagsklem... ;)

    VastaaPoista
  2. Repesin! Siis tota Gloden uutta ihanaa ja aitoa hymyä katsellessani! :D Varmasti tulee hyvät kuvat, tehän onnistutte aina niin hyvin kuvissa. Haluaisin sit yhden 1-vuotiskuvan, jos mahdollista (maksan). Mä en oo koskaan ollu myyjäisissä myymässä, mutta mun käsitys on se, että ainakin täällä ihmiset maksaa vähän nihkeesti käsitöistä... Siis tavallaan ei ymmärretä /haluta ymmärtää, et villasukissa maksaa ne langat, mutta että niihin on myös uponnut useampi tunti työtä... Meinataan vaan, että en maksa kahtakymppiä sukista, teen mieluummin ite (ja sit ei kuitenkaan tehdä). Taisitten tullaan vaan norkoilemaan ideoita tällaisiin tapahtumiin ja kopioidaan parhaimmat. Toki on varmasti ns. kädettömiä ihmisiä tai ihmisiä, jotka eivät ehdi tai halua itse askarrella ja jotka ovat valmiita maksamaan käsitöistä tai arvostavat esim. tota teidän ekologisuutta ja kierrätyshenkisyyttä :) Ja Norjassahan voi kulttuuri olla muutenkin toinen, ehkä teidän artikkelit viedään käsistä! Ja tää on muutenkin vain mun vähän kyyninen näkemys käsitöiden arvostuksesta ;) Mutta toivotaan hyviä myyntejä teille!! Ja lauantaina tyhjenevää myyntipöytää, jottei Gloden juhlat kärsi (voi ku sais olla mukana...) Titti

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Glotalla on välillä ihan Unkkin ilmeitä. Muistatko kun Unkkillakin oli sellainen tekohymyvaihe? sukulaisia selvästi:)
      Ihan samoja asioita mietittiin. Ne jotka osaavat itse tehdä miettivät, etteivät viitsi maksaa kovia hintoja vaan tekevät itse (jos tekevät) ja sitten taas ne ei käsityöihmiset eivt ymmärrä, että tosiaan sukkia ei kannata myydä langanhinnalla.. vaikeeta.
      Mutta mulla on sellainen käsitys, että täällä arvostetaan käsityötä. Ja muistan kun silloin ekana talvena olin yhdillä markkinoilla me&i-vaatteita markkinoimassa niin moni kysyi olenko tehnyt ne itse (olisinkin?!!). Ja into vähän lopahti kun sanoin, että en... eli saa nähdä.
      Täällä toi ekologisuus voi olla kirosana.. hyi kangasta kirpparilta. Ei kannata ehkä kertoa:9
      Toivotaan hyviä myyntejä ja jos mikään ei mene kaupaksi niin onneksi on opettajat ja sukulaiset;) Alkoiko sua jo jännittämään mitä joulupukki tuo;) ps. saat kyllä Glotan kuvan!

      Poista
    2. Joo, kyllä tuli Unkki tosta tekosmailista mieleen! Naurattaa joka kerta, kun katson tota kuvaa! Ihana uusi taito :D Inkku ei ees näytä iteltään mokomassa virneessä :D Joo, alkoi kyllä nyt jänskättää, kuinka monta koiranpiparia saan joulupukilta ;)

      Poista
  3. Toivottelen oikein hyviä myyntejä ja odottelen raporttia lauantain jäljiltä! Mulla myös kauden ekat myyjäiset lauantaina.

    Koskaan ei oikein voi tietää, mikä menee kaupaksi. Hinnoittelussa olen mennyt sellaiselle linjalle, että hinta on se, mihin viitsin vielä ruveta tekemään tuotteen. Eli ihan pilkkahintaan en edes viitsi ruveta hommaan. Valitettavasti näissä kässäjutuissa harvoin toimii se perinteinen hinnoittelumalli, että mietit matskukulut ja käytetyn ajan ja ja...

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Juu laitan raporttia sitten:) Ja tsemppiä sullekin myyjäisiin!
      Noin ei voi tosiaan ajatella, että materiaalikulut plus työtunnit. Mutta tämä on ollut meille kotiäideille lähinnä terapiaa eli jos saadaan pöytämaksu ja materiaalit kuitattua noilla tuloilla niin plussan puolella ollaan:) Ja materiaaleihin ei ole hirveesti rahaa kulunut:)
      Mutta jänniä aikoja elämme... ollaan vaan touhuttu tähän asti ja ne myyjäiset ovat olleet sitten joskus, ja nyt ne onkin oikeesti edessä!

      Poista
  4. Niin, ja ihana hymy neidillä! Niin luonnollinen! Tuota on hyvä sitten katsella isompana ja muistella...

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Juu toi on tosi luonnollinen;) Hänen omasta mielestään ihan huippu keksintö. Ja tietysti tuollainen älli tuli juuri ennen 1v kuvia:)

      Poista
  5. Ei vitsi, ihana päivänsäde teillä asuu :) Ihanaihanaihana kuva!! :)

    Tsemppiä myyjäisiin, kivoja juttuja olette tehneet sinne.

    Ja piti kommentoida vielä tuohon kaamos-juttuun: ihania kuvia ja tunnelmaa. Voi kun mekin saataisiin lunta!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. On ihana:) Ja muuttuu ihanammaksi joka päivä. Mieskin sanoi, että Glotta niin ihanassa iässä, että aika pitäis pysäyttää:) Toivotaan teille lunta!

      Poista
  6. Voi, käsittämättömän ihana hymy!!! :D Ne kestä!

    Toivottavasti myyjäiset menee hyvin!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hih:) On kyllä söpö, mutta aitoudesta en mene takuuseen;) Jännittää myyjäiset... nytkin koirankeksit uunissa. Toiv. joku ostaa niitä. Tosin maistoin äsken ja ne maistuu ihan sellaiselle hyvälle pizzanreunalle eli syödään itse sitten ... ku omaa koiraa ei ole:)

      Poista
  7. Ihana hymy! :D
    Toivottavasti tulee hyviä kuvia..

    Saija

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. No toivotaan. Että edes jokunen. Kyllä se niitä hirveesti otti, mutta Glotalla oli toi kestohymy päällä ja ei me muutkaan mitään lissiludeja olla... että saa nähdä:)

      Poista
  8. Ihana veitikka! Tuo hymy kyllä tarttuu ja saa kaveritkin nauramaan :D
    Onnea myyjäisiin.

    Leena

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos sitä tarvitaan:) Juu Glotan hymy kyllä tarttuu.. tai saa ihmiset nauramaan:)

      Poista
  9. Ihan Glotta!

    Mulla on naapuri, joka tekee kaikkea kivaa myyntiin. Sillä on sivut, jossa on myös norjalaisia hintoja pienistä lahjatavaroista. Olisiko tästä apua hinnoitteluun: http://mittverksted.blogspot.no/

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Tuula. Ja hänellähän on melko samoja juttuja myynnissä kuin meillä niin auttoi todella:)

      Poista
  10. Huippuassarilla loistohymy :D -m

    VastaaPoista
  11. Onko glottakin jo vuoden! Iik! Onnee jo etukäteen! :)

    Ja tsemppiä myyjäisiin, kuulostaa ihanalta. Mäkin oon ihan myyjäistyyppiä, mutta en oo kyl ikinä (viel) osallistunut yksiinkään. Toivottavasti saatte mahdollisimman hyvin kaikki kaupaksi!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Joo on! Uskomatonta. Tai siis su täyttää. Mutta meillä ei ole enää vauvaa.. vaan kävelevä ja osallistuva taapero!

      Poista
  12. Etukäteisonnittelut Glotalle ja mukavaa ensimmäistä juhlapäivää! Ihana tuo hänen "aito" hymy. =)

    Aivan pakko kommentoida että meillä myös 1 veellä tuota hirttäytymismeininkiä. Mikä siinä onkin että kaikki maailman tavarat pitää sinne kaulan ympärille kietoa. ;) Terkkuja Lohjalta! -Kaisa-

    VastaaPoista