Tervetuloa seuraamaan elämäämme Norjan Lapissa:)

Tervetuloa seuraamaan lapsiperheemme paluumuuttoa Suomeen.
Vietimme 3 vuotta Pohjois-Norjassa ja nyt yritämme päästä takaisin tähän etelän hektiseen elämäntyyliin:)
Kasvukipuja, sisustusta ja ihan normaalia lapsiperhearkea.

sunnuntai 3. huhtikuuta 2011

Ulkoilua ja matkakuumetta

Viikonloppuna oli todella keväinen ilma ja sen vuoksi tuli ulkoiltua paljon. En olekaan ennen törmännyt täällä sellaiseen asiaan kuin loska:) Tänään oli oikea kunnon loskakeli niin kuin huhtikuussa kuuluu ollakin. Kotoisaa!


Läts... ihanaa! Kyllä 5kk:n pakkanen
riitti. On aika siirtyä eteenpäin:)


Loskakeliin kuuluu tietysti aurinko. Aurinko paistoi kunnolla ja sulatti lunta niin, että sen pystyi kuulemaan.
Ja lisäksi se sama aurinko tunki kaihtimien raosta sisään. Ja kyllä... meillä on pölyä PALJON! Tai oli. Nimittäin meidän yli-innokkaan naapurin rouvan ansiosta intouduin pesemään ikkunoita. Ensin ajattelin, että saamarin norski.. ei osaa pyhittää lepopäivää. Mutta sitten narttu minun sisälläni nosti päätään ja hetken päästä olin itsekin rätin kanssa heilumassa terassilla. Siitä seurasi tietysti se, että aurinko pääsi vielä paremppin sisätiloihin ja sisälläkin oli pakko tarttua luutuun. No voihan sen sunnuntain joskus näinkin viettää:)



Armoton aurinko....

..mutta nyt näkee taas ikkunoista ulos:)

Petivaatteet, matot ja LAPSET pihalle ja hommiin:)


Siivouksen päälle siivouskaffet tai
siis kaakaot:) Mies ajeli eilen
Näätämöön ja nyt meillä on taas suomalaisia herkkuja:)

Viikonloppu oli sellainen, että miehenikin totesi: "Tänään tuntuu siltä, että ei tämä Sør-Varanger olekaan paskempi paikka elää".  Minusta tuntui ihan samalta, mutta yhteen ääneen totesimme, että kohtahan on SE toukokuu ja eiköhän ääni kellossa taas muutu:)


Aurinko saa kyllä aika kovin paistaa ennen
kuin kaikki lumet sulavat.. ehkä sitä on vielä
Juhannuksenakin:)

Pojat surivat tänään, että huomenna
ei voi enää mennä potkukelkalla kouluun.
Se on totta...

Yhdessä ulkoilu on ihanaa!

Illalla haaveilimme matkasta. Meidät on kutsuttu tuttavien luokse Pariisiin ja sinne olisi ihana matkustaa ilman lapsia. Olemme viettäneet tosi perhekeskeistä elämää täällä tämän vajaan vuoden ja olisi ihan kiva tehdä pikku reissu ihan vaan kahdestaan. Istuimme illan netissä ja mietimme.... työvuorot, lasten koulu, lastenvahti jne. No jos nuo vielä saataisiin järjestettyä niin sitten pitäisi miettiä, että millä.. no lentäen tietenkin. Ensin Helsinkiin, jotta lapset saataisiin jonnekin hoitoon ja sieltä sitten eteenpäin. Mistä hyvästä joillekin lehtoyhtiöille on annettu lisätitteli "halpayhtiö"... halvalla Pariisiin.. sellaista vaihtoehtoa ei vaan löytynyt.
Eli matka jäi taas tilaamatta. Mutta nyt ollaan jo sen verran lähempänä tätä unelmaa, että mahdollinen ajankohta on löytynyt:)

4 kommenttia:

  1. Voi, toivottavasti pääsette reissuun! Itsekin haaveilen Pariisista, viime reissusta on jo tovi. Lentokentällä vietettyjä tunteja ei lasketa mukaan!

    VastaaPoista
  2. Täällähän oli monta postausta, kiva! Aivan mahtavia ilmoja siellä ollu ja nuo maisemat! Toivotaan edelleenkin, että asunto-pulma ratkeaa! Mukavan keväisiä päiviä toivottelen! Täälläkin aurinko paistelee ja lumet sulaa silmissä.:) -Eve-

    VastaaPoista
  3. Satu: toivotaan.. tosin sekoitit paani kun kerroit siitæ Widerøen kesatarjouksesta;)
    Eve: taalla on ollut ihan mielettømat ilmat. Edes kesalla ei ollut tallaista:) Asuntoasiat ovat solmussa;( Mutta eikø asioilla ole tapana jarjestya??

    VastaaPoista
  4. Miks lahkeet kumisaappaiden päällä?

    VastaaPoista