Tervetuloa seuraamaan elämäämme Norjan Lapissa:)

Tervetuloa seuraamaan lapsiperheemme paluumuuttoa Suomeen.
Vietimme 3 vuotta Pohjois-Norjassa ja nyt yritämme päästä takaisin tähän etelän hektiseen elämäntyyliin:)
Kasvukipuja, sisustusta ja ihan normaalia lapsiperhearkea.

perjantai 8. huhtikuuta 2011

Perjantai eli saunapäivä :)

Aamulla kun heräsin oli tosi tahmea olo.
Eilisillä me&i kutsuilla minulla jämähti selkä ja se oli tosi kipeä aamulla. Lisäksi heti kun nousin ylös ja luin sähköpostin tuli huonoja uutisia. Meidän tarjous siitä rivitaloasunnosta ei mennyt läpi ja enempää emme ole valmiita siitä tarjoamaan. Sanotaanko näin, että päivä olisi voinut paremminkin alkaa!

Saamme sunnuntaina vieraita Suomesta joten päätin, että lähden Suomen puolelle vähän ruokaa hamstraamaan. Näätämön K-kaupalle on n. 50km ja siellä käymme melko usein. Ehkä kerran kahdessa viikossa. Kaupan vieressä on kirpputori josta käyn hakemassa lapsille suomalaisia Aku Ankkoja.

Tämä kirpputori on ihan omaa luokkaansa. Ensinnäkin se on todennäköisesti Suomen pohjoisin kirppari jos Utsjoella ei ole omaansa. Ja se on jotenkin.. söpö. Ei siellä yleensä oikein mitään ostettavaa ole, mutta pakko siellä on aina pyörähtää. Ihan senkin takia, että siellä kuulee aina suomenkieltä kun ovesta astuu sisään ja paikan pitäjä on aikamoinen tarinankertoja. Tänäänkin juttelimme pitkät tovit ja siinä ohella hän ystävänsä kanssa yritti myydä minulle kovasti taloa Näätämöstä. Sain myös maistaa kuivattua poronlihaa ja -banaania:) Sieltä lähtee aina hymy huulilla.

Mutta päivän pelasti perinteinen suomalainen perjantaisauna. Mieheni lämmitti puusaunan ja saunoimme oikein pitkän kaavan mukaan. Sinne jäi huolet ja selkäkivut.


Voi kun olisi parempi kamera.. tai
olisi parempi kuvaaja;)

Usein yritän kuvata jotain kaunista, mutta
kuvasta ei lopulta välity se tunnelma...
Nytkin tuo höyryävä sauna näytti ihanalta,
mutta nämä kuvat eivät kyllä viesti sitä tunnelmaa...

Puusaunassa kyllä parasta on se saunan tuoksu
ja sitä ei kyllä kuviin saisikaan vaikka olisi minkälaiset
objektiivit tai kuvauskurssit käytyinä:)

ja saunan jälkeen näin perjantaina on
saatava kylmä saunajuoma:)

HYVÄÄ VIIKONLOPPUA KAIKILLE!

4 kommenttia:

  1. Utsjoella muuten on kirpputori, tosi pieni Kylätalolla. Onko saunat miten yleisiä Norjassa taikka kylpytynnyrit? Tätä olen miettinyt. Itse ainakin kaipaisin lumen ja jään keskellä. Käyvätkö ne koskaan meressä uimassa (se menis ihan avantouinnista)?

    Sanna

    VastaaPoista
  2. Kiitos Fjordinna:) Otan haasteen vastaan.
    Sanna: Ai Utsjoelle on kirppari:)Kylla saunat ovat aina yleisia varsinkin taalla pohjois-Norjassa. Melkein joka talossa on omansa, eri asia on kayttaakø norjalaiset niita. Nyt ollaan kierrelty naita asuntonayttøja ja jokaisessa asunnossa on ollut sauna, mutta esim. talla viimeisella naytølle isanta kertoi, etteivat ole koskaan kayttaneet sita. Oli pakko tokaista, etta "hullut":) Kylpytynnyreita on jonkin verran, esim tassa meidan talossa on. Yleisempia ne ovat kuitenkin møkeilla.
    Ei taalla oikein uida voi. Liian kylmaa seka meren etta jarvien vedet. Kylla joskus tuolla ihanalla rannalla "Grense Jakobselv" olen nahnyt, etta lapset / armeijapojat ovat menneet mereen. Mutta ei "normaali norski" sinne tarkene menna:)
    ps. totta. Saunaa kaipaa taalla ja toivon, etta myøs tulevassa kodissamme on sellainen.

    VastaaPoista
  3. Voi harmi että asunto meni ohi suun... :( Mutta se ei vaan sitten ollut "se", jatketaan sormien ristissä pitämistä!

    VastaaPoista