Tervetuloa seuraamaan elämäämme Norjan Lapissa:)

Tervetuloa seuraamaan lapsiperheemme paluumuuttoa Suomeen.
Vietimme 3 vuotta Pohjois-Norjassa ja nyt yritämme päästä takaisin tähän etelän hektiseen elämäntyyliin:)
Kasvukipuja, sisustusta ja ihan normaalia lapsiperhearkea.

lauantai 18. joulukuuta 2010

Saariselkä

No niin pikaretki Saariselälle on takana. Haaveissa oli vähän opettaa lapsia laskettelemaan, mutta siihen tarkoitukseen ilma oli liian kylmä. Saariselällä oli n. -20 astetta ja vieressä Ivalossa oli -34 astetta, hrrr...
Muuten reissu oli onnistunut. Pieni irtiotto joululoman kunniaksi. Pulkkamäkeä, ulkoilua, hyvää ruokaa ja kylpemistä:)


Aamulla piti mennä kokeilemaan laskettelua,
mutta kun mittari näytti -24 astetta ja välinevuokraamo
oli vielä suljettu päädyimme pulkkamäkeen:)

Hrrr... "etelän hetelmä" on tottunut jo kylmään:) 

Holiday Club Saariselkä on kokemisen
arvoinen paikka. Tällä kertaa siellä oli
paljon englantilaisia.


Rinteissä ei ollut ruuhkaa


... eikä laduilla:)
Kylmää ja kaunista!

Kalamuija toivoo pukilta
pilkkihaalaria ja poronnahasta
tehtyjä kenkiä!

Mutta siis syy tähän retkeen löytyy ihan muualta. Olin tänään seuraamassa oikeaa jääkiekko"spektaakkelia". Mieheni on aina pelannut jääkiekkoa eikä siis vielä näin keski-iän kynnykselläkään pysty olemaan erossa siitä lajista. Ei vaikka kylästä ei tietystikään löydy jäähallia vaan treenit vedetään pelaajien itse ylläpitämässä/ jäädyttämässä luonnonjääkaukalossa (ympyrä on siis sulkeutunut.. näissä olosuhteissahan hän aloitti "uransa" n. 30 vuotta sitten). Pelikaverit... tai siis peli ja peli... mutta kaverit eivät aloittaneet uraansa 30 vuotta sitten vaan tänäänkin hänen toinen laiturinsa oli aloittanut jääkiekon jo 39 vuotiaana:) No se siitä.. mutta tänään siis nämä pelimiehet kokoontuivat Ivalossa.

Ivalossa järjestettiin Barents Hockey Leaguen (BHL) toinen osaturnaus. Tähän liigaan kuuluu 6 joukkuetta:
3 Venäjältä, 2 Norjasta ja 1 Suomesta.

Olen itsekin pelannut jääkiekkoa ja koko nuoruuteni istuin kaikki viikonloput bussissa matkalla turnauksiin tai vieraspeleihin. Mutta silti ... tänään ihmettelin, että mikä saa nämä miehet lähtemään näille reissuille? Kaukaisin joukkue taisi olla Norjan Tromssan joukkue. Tromssasta Ivaloon on ehkä n. 600-700km. Eikä näillä muillakaan joukkueilla ihan lyhyt turnausmatka ollut. Ja kyseessähän ei ole NHL eli liikkuminen ei tapahdu seuran omilla jumbojeteillä vaan jokainen tulee millä tulee:)

Ulkona oli tosiaan se n. -30 astetta, hallissa ehkä -15 astetta. Jokainen joukkue pelasi 2-3 peliä ja taukoa pelien välissä saattoi olla neljäkin tuntia! Mutta halli oli täynnä pelimiehiä.. taso jokaisen joukkueen kohdalla ei ollut päätä huimaava, mutta jokainen mies oli asenteella mukana.

Olen aina ollut kova jääkiekkofani ja tänäänkin kyllä nautin tästä tapahtumasta. Varpaat jäässä grillimakkaraa jyystäen seurasin jännittäviä otteluita. Onneksi hallissa oli lämmitetty kahvila ja siellähän vasta ne todelliset asiantuntijat olivat. Mm. Yksi katsoja kysyi toiselta: "kuka toi Kirkenesin 21 on?" Toinen vastasi: "Kanukki... töissä kaivoksilla" ja toinen siihen: "Ok. No niin mä vähän ajattelinkin". Ja kyseessä oli siis minun mieheni:) Suomalainen mieheni joka ei ole kaivoksilla töissä. Muutenkin tunnelma kahvilassa oli veikeä. Yhdessä vaiheessa huomasin, että olen ainoa nainen.. ainoa ei venäläinen koko kahvilassa. Minä ja 40 venäläistä miestä jännitimme yhdessä päättyykö peli 17-0 vai 18-0:) Mutta siis kaiken kaikkiaan mielenkiintoinen päivä.

Ja itseasiassa kyllä minä ymmärrän näitä miehiä... olin vähän kade kun en itse päässyt pelaamaan. Tuli "vanhat hyvät ajat" mieleen!

"Kanukki"
Yksi ja ainoa kuva jäähallista...
kamerankaan akku ei kestänyt niitä
celciusasteita!

2 kommenttia:

  1. Hei igjen! Skal bare si at du skriver så utrolig bra. Veldig morsomt å lese hva dere holder på med. c",) Ha en fortsatt fin juleferie, synd bare at du må jobbe!
    Hilsen Mia

    VastaaPoista
  2. Tusen takk Mia:) Juu, jeg skal jobbe i jul:( Men jeg har hat masse fri.

    VastaaPoista