Tervetuloa seuraamaan elämäämme Norjan Lapissa:)

Tervetuloa seuraamaan lapsiperheemme paluumuuttoa Suomeen.
Vietimme 3 vuotta Pohjois-Norjassa ja nyt yritämme päästä takaisin tähän etelän hektiseen elämäntyyliin:)
Kasvukipuja, sisustusta ja ihan normaalia lapsiperhearkea.

torstai 18. marraskuuta 2010

Synttärit.. niin kalenteri väittää!?


Niinhän siinä sitten kävi, että Kalamuija täytti taas sen 19v.
Mikä tässä Norjassa on kun kaikki juhlapäivät ovat niin romanttisia? Joskus täällä kerroinkin meidän hääpäivästä. Isänpäivänkin sain viettää lasten kanssa yksin ja nyt sitten nämä ihanat synttärit.
Mies on taas koulutuksessa toisella paikkakunnalla, mutta onneksi minulla on 2 pikkumiestä. He toivat isin piilottaman lahjakortin ja anopin lähettämän lahjan minulle sänkyyn. Siinä ne juhlallisuudet sitten olivatkin.
Eilen mietin mitä me tehtäisiin, jotta tämä päivä ei tuntuisi ihan tavalliselta. Sovimme poikien kanssa, että menemme uimaan ja sitten pihvibuffettiin.

Mies soitti aamulla ja sanoi, että kukkia tulee puolenpäivän aikaan joten ole kotona:) Kivaa. No kun 14.30 ei lähetystä vielä näkynyt niin ilmoitin miehelle, että nyt me kyllä lähdemme sinne uimaan.

Netistä huomasin, että pihvi-ilta alkaa vasta 20.00,  joten se on liian myöhäinen aika jos lasten kanssa menee. 


Urpå ja Turbo kurkkivat uimahalliin:)


Onneksi minulla on nämä kaksi :)
He ovat aina paikalla kun on juhla... ja arki.
He ovat myös vahvasti paikalla kun on mieheni työ-
porukan pikkujoulut. Avec sellaiset.. haluasiko joku lainaan?

Uimahallin saunassa sitten mietimme vaihtoehto b:tä. Haetaan kaupasta jotain hyvää ruokaa ja leipomosta kakku. Mutta ihan unohdin, että keskustassahan menee kaikki liikkeet kiinni 16-17.00 aikaan. Kahvila ei siis ollut enää auki vaan saimme lasin läpi ihailla kakkuja... No vieressä oli Narvesen (paikallinen R-kioski) jossa hodarit tarjouksessa. Kolmissa tuumin päätimme, että sinne. Siellä sitten yön musta mies joka puhui puhdasta suomea tarjoili meille hodarit:) Hän oli asunut Suomessa 2v ja perhe on vieläkin kuulemma Suomessa.
Tämän jälkeen kauppaan ja marsipaanikakku kainaloon ja kotiin. Samaan syssyyn saapui myös taksikuski kukkapuskan kanssa. Miten minusta taas tuntuu, että tästä oli glamour kaukana???

11 kommenttia:

  1. Onnea:)!
    Minä ruukaan täyttää aina joku luku kertaa 18. Tosin luku on jo niin iso, etten ole enää viime vuosina jaksanut sitä tarkkaan laskea.. Niin ja olen hieman vanhempi kuin sinä, että ei ressiä. Glamourit alkaa tosiaan tällä iällä olla vähän vähissä, itse on aina hupinsa keksittävä. Tosin silloin niistä saisi ainakin mieleisensä. Yleensä juhlapäivät sujuu kuitenkin kuten tavallisetkin päivät.
    Saisiko ne vesselit yökylään jollekin koulukaverille pikkujouluiltana? Vai ruukataanko siellä sellaista?
    Ja tuo kakkupala on kyllä aika pienen näköinen, otappa vielä toinen pala ja heittäydy sinne sohvalle nautiskelemaan.

    VastaaPoista
  2. Ai tää homma vaan paranee mitä enemmän vuosia tulee? Eikä!?
    Meillä on sellainen uusi tuttavaperhe tämän kadun varrella. Lapset leikkii yhdessä ja välillä kahvitellaan. Niiltä ajattelin kysyä. Jos niille ei käy niin sitten en tiedä miten järjestyy. Sattuu vielä omankin työpaikan pikkujoulut samalle illalle eli sieltäkään tuskin kukaan haluaa tulla lastenvahdiksi.
    Kakkupala oli pieni, ottaisin lisää, mutta ei ollut hyvää! Kaupan kakkua:( Musta on tullut tosi negatiivinen.. kaikki ottaa päähän!

    VastaaPoista
  3. Hei suuren suuret synttärionnittelut!!!! Kuulostaa tutulta, mies on yleensä matkassa synttäreideni aikaan. Onneksi pikkumiehet olivat kuitenkin kanssasi juhlimassa :=)

    VastaaPoista
  4. Satu: Ai tiedät tunteen? Kiitos onnitteluista:)
    Fjordinne: Tusen takk:)

    VastaaPoista
  5. Hyvää syntymäpäivää ikinuorelle!! ;)

    VastaaPoista
  6. Myöhästyneet onnittelut!! No, kiva että pojat oli hengessä mukana :) (Katoin ensin kuvasta, että mitä ihmettä oot menny tekemään tukalles. Mutta se olikin tollanen karvapipo!! :D)..

    Eipä meilläkään mitään kauheen romanttisia synttäreitä kyllä vietetä.

    VastaaPoista
  7. Kiitos Heli:)
    Teija: hih.. tosin mun tukka ei ole paljoa tuota parempi:)
    Mitä? Mitä eikö muillakaan vietetä romanttisia synttäreitä?? Höh. Meidän ei pidä tyytyä tähän! ;)

    VastaaPoista
  8. Niin, onnea vaan edelleen 19-vuotiaalle. ;))

    Milloin teillä on ne pikkujoulut?

    VastaaPoista
  9. Ok. No silloin kai ne on melkein kaikkien pikkujoulut sitten... tai no mulla olis valittavana kahdet pikkujoulut 3.12. mutta sillon just lähdetään sinne Helsinkiin.

    Eli ei siitä sitten sen enempää.

    (siis JOS lähdetään, tuntuu tuo lentoemäntien lakko vähän uhkaavan meidän lentosuunnitelmia Ivalosta mutta katotaan miten käy... mutta kaipa ne pikkujoulut pidetään silloin lauantaina joka tapauksessa, jossain...)

    VastaaPoista