Tervetuloa seuraamaan elämäämme Norjan Lapissa:)

Tervetuloa seuraamaan lapsiperheemme paluumuuttoa Suomeen.
Vietimme 3 vuotta Pohjois-Norjassa ja nyt yritämme päästä takaisin tähän etelän hektiseen elämäntyyliin:)
Kasvukipuja, sisustusta ja ihan normaalia lapsiperhearkea.

tiistai 16. marraskuuta 2010

Meillä on jo vähän joulu:)

Kiertelin tänään vähän kaupoilla. Nyt on vahvasti sellainen olo, että pitää hankkia kaikkea lämmintä ja kivaa tänne kotiin kun ulkona on -17 astetta pakkasta ja täysi talvi. Oikeastaan lähdin hakemaan sohvatyynyjä jotka olen bongannut yhdestä huonekaluliikkeestä. Lisäksi listalla oli joku lämmin torkkupeitto sohvalle ja minulle kylpytakki.

Torkkupeittoa en löytänyt.. tai löysin, mutta tuli piheys. Täytyy harkita. Tai katsella josko löytäis jostain vielä kivemman:) Enkä kylpytakkiakaan.. haluaisin lämpimän, mutta en hiostavaa:) Vaikeaa. Ehkä sellaista joustavaa ohutta froteeta, mutta ei tullut vastaan.

Mutta joulu on tullut kauppoihin ja tekis mieli ostaa kaikkea kivaa. Jotain pientä tarttuikin matkaan:

Paljon lämpökynttilöitä, sitten tuollainen valkoinen
partatonttu joka tulee tietysti siihen upeaan kukka-
asetelmaan jonka askartelen jouluna:) Toki syksyllä siihen
keräämät jäkälät ovat pihalla ison lumikasan alla:)
Ja sitten tuollainen peltinen poropurkki, johon tulee
pipareita:)

Tämä oli minusta söpö tapaus:)
Ostin sen kyllä joululahjaksi, mutta
se halus jäädä asumaan tohon meidän takan päälle:)


Tässä nämä tyynyt joita olen kuolannut.
Mutta ne ovatkin vähän hassun kokoiset...
eivätkä näytä sohvalla siltä kuin kuvittelin:(


Takan reunalla pitää tietysti olla joulusukka:)

Ja nämä adventtikynttilät jotka askartelin jo viikko sitten
jäivät vain tohon kaapin päälle:)

Ei kai se haittaa vaikka vähän ajoissa täällä tätä joulua kohkaan? Turha kai näitä söpöjä juttuja on kaappeihin kätkeä? En kyllä yleensä näin ajoissa ole liikkeellä ja lupaan, etten hae joulukoristeita kellarista vielä pitkään aikaan.
Suunnittelen jopa verhoja tohon meidän ruokanurkkaan... minä joka en  ole ollenkaan mikään verhoihminen. Katsoin jopa punaisia tänään.. mutta sitten tulin järkiini:) Mutta jotku kivat ois kivat;) Katsellaan josko keksin jotain. Mies on työmatkalla ja ois kiva yllättää hänet "uudella talvisella olohuoneella" kun hän tulee. Mutta voi olla, että tämä älli menee ohi kun nukun yön yli:) God natt!

7 kommenttia:

  1. Vai että älli:) No, menikö se ohi yön yli nukkuessa? Tyynyt on kivat ja ihan oikean malliset ja kokoiset. Sinne sekaan vielä se torkkupeitto ja hyvä tulee. Kyllä kelpaa ottaa päikkäreitä. Ja sopii niitä joulukoristeitakin jo pikku hiljaa ottaa esiin. Minusta ainakin mielummin ennen joulua kuin iän kaiken joulun jälkeen. Ootko jo laittanut ulos valoja?

    VastaaPoista
  2. Ihanan jouluista jo teillä, nuo adventtikynttilät on namuja! Hui, mikä pakkanen -17 astetta!! Meillä on -4 astetta täällä Itäsuomessa.

    VastaaPoista
  3. Kyllä se joulu näyttää niin ihanalta teidän valkoisissa maisemissanne! Ihailen täällä kaikkia noita maisemiakuvia!

    Mukavaa viikkoa sinne pakkasen keskelle. Täällä Espoossakin oli vihdoin tänä aamuna -1 astetta! =)

    VastaaPoista
  4. Kyllä mun mielestä saa jo olla joulujuttuja. Mullakin on kynttelikkö jo ikkunassa.

    Apua, onks toi joka näkyy adventtikynttilöiden takana, niin teijän hääkuva?! Näyttää meinaan niin...ihanalta ÄÄKS! :)

    VastaaPoista
  5. A: ei mennyt älli ohi ja kävin tänään kaupoilla. Mutta ei löytynyt verhoja. Valkoisia en haluais ostaa ja kaikki muut oli aika kauheita. Täällä kun ei ole Marimekkoa josta vois kangasta ostaa.. vaan näitä Jyskejä jne:( Meillä on terassilla sellainen "valokolmio"?? Joka näyttää vähän kuuselta kun kaukaa katsoo.. mutta ehkä metrin korkuinen. Täällä on niin pimeä jo iltaisin, että ihan kivan näköistä jos jollain on ulkovaloja.
    Liisa: eikö? :) Täällä on kaikissa sisustus/askartelukaupoissa noita numeroita. Erilaisia. Eli ihmisillä on kai tapana askarrella kynttilät itse? Tänään enää n. 5 pakkasastetta.
    Nonna: Nämä maisemat ovat ihanat! Tänäänkin ajelin kaupungista kotiin puolenpäivän aikaan ja aivan mahtavan näköistä. Pitää viikonloppuna lähteä vähän retkelle. Katsomaan miltä tuolla metsissä ja vuorissa näyttää nyt kun on lunta. ps. katsoin eilen netistä kymppiuutiset. Etelä-Suomeen luvattu -10 astetta. Kaivakaahan pipot esiin:)
    Jenni: En yleensä laita joulua näin aikaisin . Mutta nyt jotenkin noi uudet joulukoristeet ovat jääneet esille.. mutta ei täällä vielä joululta näytä:)
    On meidän hääkuva. Ollaan oltu yhdessä kai 15v mut naimisissa vasta 5:)

    VastaaPoista
  6. Ootkin löytäny oikein talvityynyt! Mulla on kans menossa "Uutta Kotiin -viikko", kohta käyn kaupasta sängynpäätykangasta, joka näyttää ihan koripunokselta. Luulen, että sopii hyvin tarkoitukseensa. Muistui tossa verhoista mieleen, että meillä oli lapsuudenkodissa puna-valkeat "rimsramssuverhot" keittiössä, vanhempieni Norjan tuliaisia kesälomamatkalta. He autoilivat Pohjois-Norjassa useana kesänä. Norja on näköjään ollut kuvioissa mukana lapsuudesta lähtien nyt kun aattelee .)

    VastaaPoista
  7. Tuliko hyvä sängynpääty? Eikö ole jännää, että mieleen pompsahtelee asioita joita ei ole edes miettinyt ja niistä saa selityksiä asioille. Mä olen luullut, että au pairiksi lähtö oli sysäys ulkomaille muuttoon näin myöhemmin. Sitten tajusin että kesällä 1991 kävin kielikurssin Englannissa. Olisikohan se ollut sittenkin se? Pitää varoa ettei päästä omia lapsia kielikursseille jne;) Vaikka heitä on tainnut jo puraista ulkomaankärpänen kun jo täällä asuvat. Ei taida mikään auttaa:) Musta tulee mummo jonka lapsen lapset asuu rapakon takana tms.

    VastaaPoista