Tervetuloa seuraamaan elämäämme Norjan Lapissa:)

Tervetuloa seuraamaan lapsiperheemme paluumuuttoa Suomeen.
Vietimme 3 vuotta Pohjois-Norjassa ja nyt yritämme päästä takaisin tähän etelän hektiseen elämäntyyliin:)
Kasvukipuja, sisustusta ja ihan normaalia lapsiperhearkea.

tiistai 31. elokuuta 2010

Töitä, lapset nuhassa jne.

Pieni potilas.. joka malttoi vain hetken olla kipeä!

Isompi pojista tuli eilen kipeäksi kesken koulupäivän. Apua... minunhan pitää mennä huomenna töihin! Sitten muistin, että onneksi miehellä on iltavuoro. Kaikki hyvin siis, paitsi se nuha:)

Illalla kello soimaan ja yö meni niin kuin aina kun on aloittamassa työt uudessa paikassa. Kelloa vilkuillen! Päätin, etten aamulla ota kantaa mihinkään lastenjuttuihin, mies hoitakoon vuorostaan sen tontin. Joten kävin suihkussa, pakkasin eväät ja hyppäsin pyörän selkään.

Kyseessä on siis vanhainkoti. Koko talossa on vajaat 50 asukasta, mutta meidän osastolla 20. Aika paljon apua tarvitsevia hyvin vanhoja ihmisiä. Ja hoitajat.. aika kansainvälinen meininki! Aamuhommat tein yhdessä kongolaisen perushoitajan kanssa. Hän on ollut täällä 2v. Kysyin miksi pohjois-Norjaan? Hän vain sanoi, ettei tiennyt mihin tuli:) Sitten minua perehdyttikin ihan norjalainen sairaanhoitaja. Kertoi, että myös hän on tehnyt yövuoroa ja silloin on kuulemma kiire. Sairaanhoitajalla (joita on siis 1 yöllä) on omat 20 potilasta ja sen lisäksi vastuu koko talon väestä, koska muilla osastoilla on vain lähihoitaja tai assistentti töissä... jaapa jaa! Mutta totesi vain, että kyllä sinä pärjäät! Huh. Aamuvuorossa oli myös muutama venäläinen sekä muutama virolainen hoitaja. Norjalaisia oli 4 ja heidän mielestään se oli paljon. 70% talon väestä on ulkomaalaisia. Ja he olivat hyvin onnellisia, että nyt aloittaa suomalainen joka osaa norjaa. ps. tämä kongolainen arveli, että olen kotoisin etelä-Norjasta:) Jeg er så flink:) pps. iltavuoroon tuli myös kansainvälistä porukkaa.. en kysellyt, mutta villi arvaun on, että Afrikka oli aika hyvin edustettuna:)

Päivä meni töitä tehdessä. Ihan normaalia perushoitoa niin kuin nyt missä vain vanhainkodissa missäpäin maailmaa vain. Huomenna menen sitten yövuoroon.. eli katsomaan sitä työtä mitä tulen tekemään. Ja kanssani on kuulemma venäläinen sairaanhoitaja joka ei osaa paljoakaan norjaa.

Mies oli tänään ekaa kertaa lasten kanssa koulussa. Kesken päivää tuli tekstiviesti: "hullu paikka tämä norsk skole".. vastasin, että tule katsomaan vanhainkotia:)


Papu välitunnilla:) Ekalla luokalla on vain 1 välitunti, mutta se voi kestää tunninkin.

Eli isommalle pojalle ei noussut kuumetta tms. Pieni nuha vain ja tänään olivat päättäneet mennä kouluun. Tänään piti mennä myös kokeilemaan iltapäiväkerhoon, mutta sen he olivat jättäneet väliin. Huomenna sitten?

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti